Baneheia-saken

Norge Det er Spesialenheten for politisaker som skal undersøke dette. Jan Helge Andersen i bilen med forsvarer Svein Holden utenfor på vei til nytt avhør.


Pin Pa Vg

Etterforskningen består blant annet i å gjennomføre avhør og innhente dokumentasjon.

. I begynnelsen av august informerte Spesialenheten for politisaker at de siden juni har etterforsket Agder-politiet for mulige tjenestefeil i behandlingen av Baneheia-saken. Nå er han siktet på nytt for dette drapet. I fjor ble 15 dagsenterplasser ved Åse Boas i Sandnes lagt ned.

Det ble i stedet. Under Oslo politidistrikts nye etterforskning av saken kom det frem at Jan Helge Andersen har hatt en tidligere straffesak som ble etterforsket i 2009. I 2002 ble Jan Helge Andersen dømt til 19 års fengsel i Baneheia-saken.

Det er ikke påvist DNA fra Viggo Kristiansen som jeg kjenner til skriver han i en SMS. Da var det Heidi Bjerga SV som la fram forslag om at kommunedirektøren snarest. Mai 1990 10 år og Stine Sofie Sørstrønen født 10.

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin sier at det er på høy tid at Spesialenheten blir koblet inn. Kristiansen mener at han ikke var med å voldta og drepe Lena Sløgedal.

1 day agoIfølge TV 2 blir undersøkelsene avsluttet etter at politi og påtalemyndighet fikk beskjed fra laboratoriet i Sveits om at de siste DNA-sporene ikke lot seg analysere. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Vi ser fram til å se konklusjonene fra etterforskningen.

Andersen er siktet for drapet han ble frikjent for. Ved Oslo politidistrikts nye etterforsking av saken kom det frem at Jan Helge Andersen har hatt en tidligere straffesak som ble etterforsket i 2009 og som det ikke var opplyst om fra Agder politidistrikt ved forberedelsen av gjenopptakelsesbegjæringen. Nå med politiet i Oslo etter at Baneheia-saken ble gjenåpnet.

Gjenopptakelseskommisjonen vedtok i 2021 å gjenåpne Baneheia-saken. Baneheia-saken var drap på to jenter i Baneheia i Kristiansand 19. Den pensjonerte kriminalsjefen Arne Pedersen.

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Nå skal det også bli undersøkt om politiet har holdt tilbake viktig fakta i saken. I dom fra 2002 ble Viggo Kristiansen dømt for voldtekten og drapet på Paulsen og Sørstrønen.

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptagelsen av Baneheia-saken. Under soningen av dommen fikk han god kontakt med en prest i fengselet som han snakket med ukentlig om blant annet. Det er forsinkelser på samtlige linjer og enkelte innstilte avganger på T-banen som følge av at trafikken måtte stanses på grunn av et ordensproblem.

Grunnlaget for etterforskningen er politiets forberedelse av Gjenopptakelseskommisjonens behandling av Baneheia-saken. Politiets sjef for etterforskningen av Baneheia-saken for 22 år siden har meldt inn bekymring for den nye etterforskningen mot Viggo Kristiansen. I vinter stilte politiet spørsmål til Jan Helge Andersen om han ville bli med på en rekonstruksjon av ugjerningene i Baneheia og vise dem.

Vi mener det er riktig med en slik etterforskning i en så alvorlig sak som Baneheia-saken der alle forhold må belyses også dette. 2022 1105 Oppdatert 4. Minst én person er.

Brukerne var veldig triste de ansatte var direkte fortvilet uttalte sokneprest Astrid Harbo i Gand sokn i den anledning. I 2021 ble det vedtatt å gjenoppta saken. Av Arnfinn Storsveen og NTB.

Jan Helge Andersen ble i 2002 frikjent for drapet på Lena Sløgedal Paulsen 10. Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier til NTB at det ikke er påvist DNA fra hans klient. SIKTET PÅ NYTT.

Hovedsakelig dreier etterforskningen seg om hvorfor en voldtektsanmeldelse av Jan Helge Andersen i 2009 ikke var en del av sakskomplekset som ble oversendt. Nå har de snudd. Gjenopptakelseskommisjonen vedtok i 2021 å gjenåpne Baneheia-saken.

I begynnelsen av august informerte Spesialenheten for politisaker at de siden juni har etterforsket Agder-politiet for mulige tjenestefeil i behandlingen av Baneheia-saken. Kristiansen mener at han ikke var med å voldta og drepe Lena Sløgedal. Minst én person er.

Mai 1992 8 år ble voldtatt knivstukket og drept i friluftsområdet Baneheia. Det har vært en vurdering fra mai og utover i juni og vi har kommet frem til at vi etterforsker en bestemt del av det som er knyttet til Baneheia. Nedleggelsen skapte flere protester men ble endelig klubbet gjennom i september 2021.

Hovedsakelig dreier etterforskningen seg om hvorfor en voldtektsanmeldelse av Jan Helge Andersen i 2009 ikke var en del av sakskomplekset som ble oversendt. Mai 2000 og den påfølgende straffesaken. Statsadvokaten sier at Baneheia-saken fremdeles er under etterforskning etter at Viggo Kristiansen fikk saken gjenopptatt.

Vi har ikke vært kjent med at Spesialenheten har startet denne etterforskningen før pressemeldingen kom. Vil ikke se på Diana-opplysning I mai ville ikke Spesialenheten etterforske en voldtektsanmeldelse mot Jan Helge Andersen 41. Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptagelsen av Baneheia-saken.

Statsadvokaten sier at Baneheia-saken fremdeles er under etterforskning etter at Viggo Kristiansen fikk saken gjenopptatt. Lena Sløgedal Paulsen født 14. I fjor ble det klart at Baneheia-saken skal bli gjenopptatt.

Det er viktig for legitimiteten sier politimester Kjerstin Askholt i Agder politidistrikt til TV 2.


Https Www Facebook Com Oddbjorg Einervold Underholdning Podcast Vaer

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel